Čevapčiči
Dnes přináším recept na jedno klasické výborné jídlo - čevapčiči. Myslím, že k tomuto jídlu jsou nějaké dlouhé řeči zbytečné tak hurá do toho.
Postup přípravy:
![Suroviny](recepty/cevapci/suroviny.jpg)
Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro 3-4 osoby):
- 500g mletého masa (hovězí+vepřové)
- 1 cibule
- 1 vajíčko
- 2 lžíce hladké mouky
- (75g sójového granulátu)
- Koření (do mletého masa, pepř, paprika)
- Sůl, olej
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, vidličku, lžíci, vařečku, prkénko, misku a pánev.
![Sesypání ingrediencí](recepty/cevapci/sesypano.jpg)
Maso dáme do misky, přidáme cibuli rozkrájenou na drobno, vajíčko, mouku, sůl a koření. Můžeme přidat i sójový granulát, čevapčíky pak budou pěkně křupavé.
![Smíchání ingrediencí](recepty/cevapci/smichano.jpg)
Vše důkladně promícháme a prohněteme vařečkou, až vznikne těsto.
![Výroba válečků](recepty/cevapci/valecky.jpg)
V následujícím kroku si trošku ušmudláme tlapky. Z těsta vyrobíme válečky o průměru 3cm a délce 6-8cm.
![Smažení](recepty/cevapci/smazeni1.jpg)
Na pánvi rozehřejeme olej a dáme čevapčíky smažit.
![Smažení](recepty/cevapci/smazeni2.jpg)
Smažíme je pomalu a během smažení je obracíme, aby se osmažily ze všech stran a z žádné strany se nepřipálily.
![Dosmaženo](recepty/cevapci/hotovo.jpg)
Když jsou ze všech stran hezky do hněda, je hotovo.
![Hotové čevapčiči s bramborem](recepty/cevapci/hotovo2.jpg)
Podávat je můžeme s vařenými brambory posypanými cibulkou, která zbyla po smažení na pánvi. Výborné jsou i jen tak s chlebem a hořčicí nebo kečupem a to i studené, mňam, mňam :)