Verze pro tisk

Čevapčiči

Dnes přináším recept na jedno klasické výborné jídlo - čevapčiči. Myslím, že k tomuto jídlu jsou nějaké dlouhé řeči zbytečné tak hurá do toho.

Postup přípravy:

Suroviny

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro 3-4 osoby):

  • 500g mletého masa (hovězí+vepřové)
  • 1 cibule
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce hladké mouky
  • (75g sójového granulátu)
  • Koření (do mletého masa, pepř, paprika)
  • Sůl, olej

Kromě surovin budeme potřebovat nůž, vidličku, lžíci, vařečku, prkénko, misku a pánev.

Sesypání ingrediencí

Maso dáme do misky, přidáme cibuli rozkrájenou na drobno, vajíčko, mouku, sůl a koření. Můžeme přidat i sójový granulát, čevapčíky pak budou pěkně křupavé.

Smíchání ingrediencí

Vše důkladně promícháme a prohněteme vařečkou, až vznikne těsto.

Výroba válečků

V následujícím kroku si trošku ušmudláme tlapky. Z těsta vyrobíme válečky o průměru 3cm a délce 6-8cm.

Smažení

Na pánvi rozehřejeme olej a dáme čevapčíky smažit.

Smažení

Smažíme je pomalu a během smažení je obracíme, aby se osmažily ze všech stran a z žádné strany se nepřipálily.

Dosmaženo

Když jsou ze všech stran hezky do hněda, je hotovo.

Hotové čevapčiči s bramborem

Podávat je můžeme s vařenými brambory posypanými cibulkou, která zbyla po smažení na pánvi. Výborné jsou i jen tak s chlebem a hořčicí nebo kečupem a to i studené, mňam, mňam :)

Přeji dobrou chuť!