Čevapčiči
Dnes přináším recept na jedno klasické výborné jídlo - čevapčiči. Myslím, že k tomuto jídlu jsou nějaké dlouhé řeči zbytečné tak hurá do toho.
Postup přípravy:

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro 3-4 osoby):
- 500g mletého masa (hovězí+vepřové)
- 1 cibule
- 1 vajíčko
- 2 lžíce hladké mouky
- (75g sójového granulátu)
- Koření (do mletého masa, pepř, paprika)
- Sůl, olej
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, vidličku, lžíci, vařečku, prkénko, misku a pánev.

Maso dáme do misky, přidáme cibuli rozkrájenou na drobno, vajíčko, mouku, sůl a koření. Můžeme přidat i sójový granulát, čevapčíky pak budou pěkně křupavé.

Vše důkladně promícháme a prohněteme vařečkou, až vznikne těsto.

V následujícím kroku si trošku ušmudláme tlapky. Z těsta vyrobíme válečky o průměru 3cm a délce 6-8cm.

Na pánvi rozehřejeme olej a dáme čevapčíky smažit.

Smažíme je pomalu a během smažení je obracíme, aby se osmažily ze všech stran a z žádné strany se nepřipálily.

Když jsou ze všech stran hezky do hněda, je hotovo.

Podávat je můžeme s vařenými brambory posypanými cibulkou, která zbyla po smažení na pánvi. Výborné jsou i jen tak s chlebem a hořčicí nebo kečupem a to i studené, mňam, mňam :)