Verze pro tisk

Kuřecí chilli con carne s rýží

Po dlouhé době zase jeden recept z kuřecího masa. Recept je jednoduchý, tak říkajíc "z pytlíku", chuť výborná mexická, takže trošku ostřejší.

Postup přípravy:

Suroviny

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro dvě hladové osoby):

  • 400g kuřecích řízků
  • Plechovka (415g) vařených fazolí v tomatové omáčce
  • 1-2dl kečupu (ostrého)
  • 2 varné sáčky rýže
  • 2 cibule
  • Koření "TexMex" Chilli con carne
  • Sůl a olej

Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, špachtličku, větší pánev a hrnec na rýži.

rozkrájená cibule

Do osolené vroucí vody dáme vařit sáčky s rýží a vrhneme se na cibuli. Rozkrájíme ji na větší kostky.

Rozkrájené maso

Maso rozkrájíme také na větší kostky.

Smažení cibule

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a lehce na něm osmahneme cibuli.

Smažení masa

Přidáme maso a přisypeme čtvrtinu pytlíku koření.

Smažení masa

Maso osmažíme do měkka (5-10min).

Přidáme fazole

Přidáme fazolky i s nálevem a kečup.

Přisypeme druhou čtvrtinu pytlíku koření a ještě chilku povaříme.

Hotové jídlo

A je hotovo.

Jídlo na talíři

Podáváme s rýží, která se nám mezitím dovařila a samozřejmě si necháme chutnat, mňam, mňam :)

Přeji dobrou chuť!