Verze pro tisk

Řízek v jogurtovém obalu

Dnes se jedná o přípravu trochu netradiční verze řízků. Jsou to řízky v jogurtovém obalu. Maso je potřeba naložit jeden až dva dny předem, takže je s tím nutno počítat. Výsledek ale za to stojí, řízky mají jemnou česneko-jogurtovou příchuť a věřím, že budou chutnat i Vám.

Postup přípravy:

Suroviny

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro tři osoby):

  • 3 kuřecí řízky (nejlépe prsní)
  • 1 bílý jogurt 200 ml (stačí 150 ml)
  • 1 vajíčko
  • 5 stroužků česneku (klidně i více, česneku není nikdy dost a je zdravý :)
  • Strouhanku
  • Všemožné koření (orientální, arabské, podle chuti)
  • Sůl
  • Olej

Kromě surovin budeme potřebovat nůž, vidličku, lžičku, prkénko, misku, talířek, pánev.

Omáčka na naložení masa

Prvním krokem je naložení masa. Připravíme si tedy omáčku. Rozmačkáme česnek a spolu s jogurtem, vajíčkem, kořením a solí jej smícháme v misce. Suroviny musíme řádně promíchat, tak aby vznikla homogenní omáčka.

Naložené řízky

Řízky naklepeme, naložíme je do omáčky, přiklopíme talířkem a dáme do lednice uležet na jeden až dva dny.

Pokračování po jednom až dvou dnech:

Strouhanka

Vyndáme naložené maso z lednice a připravíme si strouhanku na obalování.

Obalené řízky

Řízky vyjmeme z jogurtové omáčky a tak jak jsou je obalíme ve strouhance. Vzhledem ke konzistenci omáčky to jde trochu hůře než při obalování v běžném trojobalu a také se spotřebuje více strouhanky.

Smažení řízků

Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm usmažíme do zlatova.

Hotové řízky

Řízky můžeme podávat s vařeným bramborem, opečeným bramborem, hranolkami nebo čímkoliv, co máme k řízku rádi. Hurá na ně, mňam, mňam :)

Přeji dobrou chuť!