Verze pro tisk

Kuřecí medailonky s hermelínem

Tento víkend jsem si uvařila jídlo poněkud vznešeného názvu, s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, ale co je hlavní, jídlo výborné chuti. Mňam, mňam, posuďte sami.

Postup přípravy:

Suroviny

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro jednu osobu):

  • 1 kuřecí prsní řízek
  • 1/2 hermelínu
  • Všemožné koření (orientální, arabské, podle chuti:)
  • Sójovou omáčku
  • Škrob
  • Olej

Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, špachtličku, lžičku, skleničku a pánev.

Příprava masa

Nejprve připravíme maso. Řízek rozkrojíme podélně na plátky, naklepeme je a z jedné strany okořeníme.

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky dáme smažit okořeněnou stranou dolu. Horní stranu plátků okořeníme přímo na pánvi a přikápneme i trochu sójové omáčky.

Plátky smažíme z obou stran cca. 5 minut. Mezitím nakrájíme polovinu hermelínu na tenké proužky. Když jsou kuřecí plátky hotové, otočíme je a naklademe na ně hermelín.

Chvilku počkáme, aby se hermelín "přilepil" na maso a plátky otočíme hermelínem dolu. Jakmile se hermelín začne tavit, plátky otočíme zpět hermelínem nahoru.

Plátky vyndáme na talíř a na pánvi připravíme omáčku. Ve skleničce teplé vody (1dl) rozmícháme trochu škrobu a nalijeme jej na pánev. Dobře promícháme s kořením a roztaveným hermelínem, který stekl z masa, počkáme až škrob zhoustne, ochutnáme, případně dochutíme a máme omáčku hotovou.

Hotové řízky

Medailonky podáváme s opečenými nebo americkými brambory zalitými připravenou omáčkou. Tak s chutí do toho, než nám je někdo sní, mňam :)

Přeji dobrou chuť!