Kuřecí kostky s bramborovou kaší
Další z receptů patří mezi ty velmi jednoduché a rychlé. Příprava netrvá déle než 10-15 min. Recept lze samozřejmě libovolně upravovat, místo kuřecího masa použít párek, točený salám, rybí prsty a pod.
Postup přípravy:
![Suroviny](recepty/kureskas/suroviny.jpg)
Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro dvě osoby):
- 2 kuřecí řízky (nejlépe prsní)
- 125g bramborové kaše z pytlíku (prý 4 porce)
- 250ml mléka
- Kousek másla
- Koření na kuře, arabské koření, kari
- Sůl a olej
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, špachtličku, pánev, hrnec na kaši, odměrku.
![Příprava masa](recepty/kureskas/maso.jpg)
Jako první rozkrájíme na kostky maso.
![Smažení masa](recepty/kureskas/smazeni1.jpg)
Na pánvi rozehřejeme trošku oleje a dáme smažit kostky masa. Hned na začátku je okořeníme, případně osolíme a smažíme do měkka.
![Uvaření vody](recepty/kureskas/voda.jpg)
Zatímco se smaží maso, připravíme bramborovou kaši. Nejprve uvaříme 500ml vody. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme lžičku soli...
![Voda s mlékem](recepty/kureskas/vodasml.jpg)
...přilijeme 250ml mléka...
![Voda s mlékem a sušenou kaší](recepty/kureskas/smichano.jpg)
...a do vzniklé směsi nasypeme sušenou bramborovou kaši z pytlíku. Promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 5min uležet.
![Smažení masa](recepty/kureskas/smazeni2.jpg)
Masíčko by už mělo být hotové.
![](recepty/kureskas/kasesma.jpg)
Do kaše ještě zamícháme kousek másla...
![Jídlo na talíři](recepty/kureskas/hotovo.jpg)
...a je hotovo, můžeme podávat. Mňam, mňam :)