Verze pro tisk

Kuřecí kostky s bramborovou kaší

Další z receptů patří mezi ty velmi jednoduché a rychlé. Příprava netrvá déle než 10-15 min. Recept lze samozřejmě libovolně upravovat, místo kuřecího masa použít párek, točený salám, rybí prsty a pod.

Postup přípravy:

Suroviny

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro dvě osoby):

  • 2 kuřecí řízky (nejlépe prsní)
  • 125g bramborové kaše z pytlíku (prý 4 porce)
  • 250ml mléka
  • Kousek másla
  • Koření na kuře, arabské koření, kari
  • Sůl a olej

Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, špachtličku, pánev, hrnec na kaši, odměrku.

Příprava masa

Jako první rozkrájíme na kostky maso.

Smažení masa

Na pánvi rozehřejeme trošku oleje a dáme smažit kostky masa. Hned na začátku je okořeníme, případně osolíme a smažíme do měkka.

Uvaření vody

Zatímco se smaží maso, připravíme bramborovou kaši. Nejprve uvaříme 500ml vody. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme lžičku soli...

Voda s mlékem

...přilijeme 250ml mléka...

Voda s mlékem a sušenou kaší

...a do vzniklé směsi nasypeme sušenou bramborovou kaši z pytlíku. Promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 5min uležet.

Smažení masa

Masíčko by už mělo být hotové.

Do kaše ještě zamícháme kousek másla...

Jídlo na talíři

...a je hotovo, můžeme podávat. Mňam, mňam :)

Přeji dobrou chuť!