Zeleninové lečo s párkem
Dnes přináším recept na zeleninové lečo s párkem. Je to další z klasických jídel s nenáročnou přípravou. Místo párku můžeme použít libovolnou jinou uzeninu nebo pokud jsme vegetariáni (nikoliv vegáni, bez vajíčka to není ono), můžeme uzeninu vynechat úplně.
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro tři osoby):
- 6-8 světlých paprik (neměly by pálit, ale to poznáme až doma)
- 5-6 rajčat
- 2 cibule
- 3 nožičky párku nebo jinou uzeninu
- 2 vajíčka
- Sůl, pepř a olej
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, špachtličku a hrnec s pokličkou.
Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli.
Papriky vykrojíme, očistíme od semínek, umyjeme a rozkrájíme na proužky.
Nakrájenou cibuli lehce osmahneme na oleji,...
...přidáme papriky a přiklopené pokličkou chvilku dusíme.
Než se papriky podusí, rozkrájíme párky na kolečka nebo půlkolečka.
Rozkrájené párky přidáme k paprikám a chvilku dusíme, aby se prohřály.
Rajčata rozkrájíme na čtvrtkolečka a přidáme k paprikám s párkem. Osolíme, opepříme a dusíme už jen chvilku, aby se rajčata prohřála, ale nesvlékla z kůže :)
Nakonec přidáme vajíčka...
a mícháme, dokud lečo nezhoustne.
Tak a je hotovo. Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem, mňam :)