Verze pro tisk

Zeleninové lečo s párkem

Dnes přináším recept na zeleninové lečo s párkem. Je to další z klasických jídel s nenáročnou přípravou. Místo párku můžeme použít libovolnou jinou uzeninu nebo pokud jsme vegetariáni (nikoliv vegáni, bez vajíčka to není ono), můžeme uzeninu vynechat úplně.

Postup přípravy:

Suroviny

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro tři osoby):

  • 6-8 světlých paprik (neměly by pálit, ale to poznáme až doma)
  • 5-6 rajčat
  • 2 cibule
  • 3 nožičky párku nebo jinou uzeninu
  • 2 vajíčka
  • Sůl, pepř a olej

Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, špachtličku a hrnec s pokličkou.

Krájení cibule

Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli.

Krájení paprik

Papriky vykrojíme, očistíme od semínek, umyjeme a rozkrájíme na proužky.

Osmahnutí cibule

Nakrájenou cibuli lehce osmahneme na oleji,...

Dušení paprik

...přidáme papriky a přiklopené pokličkou chvilku dusíme.

Krájení párků

Než se papriky podusí, rozkrájíme párky na kolečka nebo půlkolečka.

Papriky s párkem

Rozkrájené párky přidáme k paprikám a chvilku dusíme, aby se prohřály.

Dušení rajčat

Rajčata rozkrájíme na čtvrtkolečka a přidáme k paprikám s párkem. Osolíme, opepříme a dusíme už jen chvilku, aby se rajčata prohřála, ale nesvlékla z kůže :)

Přidání vajíček

Nakonec přidáme vajíčka...

Hotové jídlo

a mícháme, dokud lečo nezhoustne.

Jídlo na talíři

Tak a je hotovo. Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem, mňam :)

Přeji dobrou chuť!