Dnes přináším recept na zeleninové lečo s párkem. Je to další z klasických jídel s nenáročnou přípravou. Místo párku můžeme použít libovolnou jinou uzeninu nebo pokud jsme vegetariáni (nikoliv vegáni, bez vajíčka to není ono), můžeme uzeninu vynechat úplně.
Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro tři osoby):
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, špachtličku a hrnec s pokličkou.
Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli.
Papriky vykrojíme, očistíme od semínek, umyjeme a rozkrájíme na proužky.
Nakrájenou cibuli lehce osmahneme na oleji,...
...přidáme papriky a přiklopené pokličkou chvilku dusíme.
Než se papriky podusí, rozkrájíme párky na kolečka nebo půlkolečka.
Rozkrájené párky přidáme k paprikám a chvilku dusíme, aby se prohřály.
Rajčata rozkrájíme na čtvrtkolečka a přidáme k paprikám s párkem. Osolíme, opepříme a dusíme už jen chvilku, aby se rajčata prohřála, ale nesvlékla z kůže :)
Nakonec přidáme vajíčka...
a mícháme, dokud lečo nezhoustne.
Tak a je hotovo. Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem, mňam :)