Milánské špagety po mostecku
20 let jsem nejedla špagety. Po ochutnání tohoto receptu si říkám, jak jsem to jen mohla vydržet :)
Postup přípravy:

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro čtyři hladové osoby):
- 400g špaget
- 350g měkkého salámu (Gothaj, Junior)
- 100g hub (nejlépe hříbků)
- 900g ostrého kečupu
- 250g sýra na strouhání
- 2 cibule
- 6-8 stroužků česneku
- Sůl, olej a mletou papriku
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, hlubší pánev, hrnec na špagety, špachtličku, lis na česnek a struhátko.

Jako první rozkrájíme cibuli na drobné kostičky a salám na kratší širší nudličky.

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme cibulku a lehce osmažíme.

Přidáme rozkrájený salám a osmahneme tak, aby se na něm udělala kůrčička.

Posypeme paprikou a ještě chvilku smažíme.

Dáme vařit vodu na špagety, radši více než méně, aby se holky nemusely mačkat.
K cibulce a salámu přidáme houby a přilijeme trochu vody (1-2 dcl). Pokud máme
houby sušené, předem je namočíme, aby nabobtnaly a pak je přidáme i s vodou.
Vaříme cca 5 minut...

... a přidáme nejdůležitější ingredienci - ostrý kečup. Vše ještě asi deset minut vaříme.

Mezitím by měla začít vařit voda na špagety. Vodu osolíme, přidáme lžíci oleje a vložíme špagety, nejlépe rozlomené na půl. Zpočátku se jim do vody nebude chtít...

... ale po chvilce si to rozmyslí. Je třeba je občas zamíchat, aby se nepřilepily na dno. Vaříme je cca 15 minut, podle toho jak nám chutnají.

Omáčka by už měla být hotová, už zbývá jen přidat rozmačkaný česnek a ještě chvilku povařit.

Tak a máme vařeno. Ze špaget slijeme vodu...

... a šup s nimy na talíř, posypat nastrouhaným sýrem, polít omáčkou...

...a je přichystáno. Můžeme se na ně vrhnout, rychle ať nám je někdo nesní, mňam, mňam :)
(Poznámka pro ty co 20 let nejedli špagety jako já, špagety se jí lžící a vidličkou :)