Tento recept se pokouší napodobit jedno výborné čínské jídlo, smažené rýžové nudle s kuřecím masem. Vzhledem ani chutí se mu sice vůbec nepodobá, jíst se to ale dá (alespoň mě chutná). Příprava je rychlá a nenáročná, lze jej různě modifikovat, zjednodušovat nebo vylepšovat, podle toho, co je právě po ruce (v lednici).
Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro jednu osobu):
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, špachtličku a vhodnou pánev, nejlépe pánev wok.
Jako první dáme v pánvi vařit vodu na nudle. Mezitím než začne voda vařit, připravíme suroviny. Řízek nakrájíme na kostičky, cibuli rozkrojíme napůl. Jednu polovinu rozkrájíme na velké kostky (2cm), druhou polovinu na menší kostky (1cm). Pokud budeme přidávat další zeleninu (mrkev, papriku, čínské zelí a pod.), nakrájíme ji na tenké nudličky dlouhé asi 3 cm.
Jakmile začne vařit voda v pánvi, nasypeme do ní nudle a necháme je asi 2 minuty povařit. Poté vodu slijeme a nudle vyndáme na talíř.
V pánvi rozehřejeme trochu oleje. V oleji lehce osmahneme menší kostky cibule.
K cibulce přidáme kostky masa, okořeníme, zakápneme sójovou omáčkou a smažíme dokud maso nezměkne.
Přidáme nudle, cibuli, kterou rozdělíme na jednotlivé slupky a případnou další zeleninu. Vše důkladně promícháme, zalijeme sójovou omáčkou a ještě trochu osmažíme.
Smažíme už jen krátce, aby se zelenina na povrchu lehce osmahla, uvnitř prohřála, ale neuvařila, ztratila by tak velkou část vitamínů.
Tak a je hotovo, můžeme podávat. Doufám, že Vám bude jídlo chutnat alespoň tak, jak chutná mě, mňam.