Verze pro tisk

Nudle se zeleninou a kuřecím masem

Možná už jste někdy zažili situaci, kdy jste chtěli vařit určité jídlo, ale na poslední chvíli jste zjistili, že vám na něj chybí něco podstatného. Já jsem chtěla dělat rizoto, ale zjistila jsem, že nemám rýži. A protože hlad byl velký, místo rýže jsem použila instantní nudle vyndané z "čínské" polévky za 4,50Kč. Tak vzniklo jídlo, na které dnes přináším recept. Nese pracovní název nudloto a přestože (protože?) vzniklo náhodou, je jednoduché a chutné.

Postup přípravy:

Suroviny

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro dvě osoby):

  • 350g mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice, paprika)
  • 1 kuřecí řízek
  • 1 středně velkou cibuli
  • 150g instantních nudlí (ze dvou vietnamských polévek)
  • Koření (na minutky, karí)
  • Sůl
  • Olej

Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, špachtličku a hlubší pánev (wok).

Příprava masa

Maso rozkrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso na něm osmažíme.

Osmažení zeleniny

Jakmile je maso hotové, přidáme mraženou zeleninu a smažíme do měkka.

Rozkrájená cibule

Než se zelenina usmaží, rozkrájíme cibuli. Rozkrájíme ji na velké kostky a ty rozdělíme na jednotlivé slupky.

Zelenina a cibule

K hotové zelenině přidáme cibuli a ještě chvilku smažíme.

Všechno dohromady

Přilijeme 1-2 dl vody, přidáme nudle rozlámané na menší kousky, okořeníme, můžem přikápnout trochu sójové omáčky...

Hotové nudloto

... a chvilku smažíme, aby nudle napůl změkly. Tento postup je vhodný, pokud máme rádi nudle poloměkké, trochu chroupající. Pokud chceme měkké nudle, je lepší je předem spařit v hrnku vařící vodou, nechat nabobtnat a přidat je k zelenině už měkké, pak není potřeba přilévat vodu.

Hotové nudloto na talíři

A můžeme podávat. Mňam, mňam, nudloto je snad ještě lepší než rizoto :)

Přeji dobrou chuť!