Pepa Koblížek aneb smažený hermelín se šunkou
Tento týden jsem dostala hroznou chuť na smažený sýr. Rozhodla jsem se, že si o víkendu udělám smaženého Pepu se šunkou. Nakoupila jsem suroviny a už se nemohla dočkat, až přijde víkend a s ním jedna z největších dobrot co znám :)
Postup přípravy:

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro jednu osobu):
- 1 vykutáleného Pepu (doporučuji originál Pepu nepříliš zralého)
- 2 kolečka šunky nebo šunkového salámu
- 1 vajíčko
- Lžíci hladké mouky
- Strouhanku
- Olej
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, vidličku, lžíci, prkénko, hluboký a mělký talíř a pánev.

Nejprve musíme Pepu rozkrojit podélně na čtyři plátky. Nejde to zrovna dvakrát snadno, je lepší koupit mladého Pepu, čím tvrdší, tím lépe se krájí.

Na dva plátky sýra položíme kolečka šunky, překukující část šunky ořízneme, položíme navrch a přiklopíme druhým plátkem sýra. Vzniknou nám tak dva Pepové se šunkou.

Dalším krokem je obalení v trojobalu. Nejprve obalíme sýry v mouce. Poté v rozkvrdlaném vajíčku, ve strouhance, znovu ve vajíčku a podruhé ve strouhance. Pokud nám zbyde vajíčko, obalíme sýry po stranách ještě třetí vrstvou vajíčka a strouhanky.

Dostatečně silný souvislý obal je důležitý. Pokud nebudeme při obalování pečliví a bude někde v obalu trhlina, Pepa nám při smažení vyteče.

Na pánvi rozehřejeme olej a dáme Pepy smažit. Smažíme je do zlatova po obou stranách.

Pokud jsme Pepy dobře obalili, krásně se při smažení nafouknou tak, že jsou z nich nádherné nadýchané kobližky :)

Je hotovo, můžeme podávat. Jako příloha se hodí vařené nebo opečené brambory, hranolky, krokety nebo cokoliv, na co máme chuť. Tak, vypnout foťák, vyndat z lednice tatarku a kečup a hurá na ně, mňam, mňam, mlask, mlask :)