Plněný kuřecí řízek v těstíčku
Dnes přináším recept na plněný kuřecí řízek v těstíčku.
Postup přípravy:

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro jednu osobu):
- 1 kuřecí prsní řízek
- 1 vajíčko
- 1 plátek sýra
- 1 plátek šunky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- Koření (Podravka)
- Olej, špetka prášku do pečiva
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, misku nebo hluboký talíř, skleničku, metličku na šlehání a pánvičku.

Jako první připravíme řízek. Pokud je řízek hodně silný, rozřízneme ho nejprve na dva tenčí. Řízky zboku prořízneme a vytvoříme tak jakousi kapsu. Do kapsy vložíme plátek šunky a plátek sýra. Stroužek česneku rozmačkáme a přidáme ho do kapsy (fotografii naplněné kapsy jsem někde propila). Kapsu zaklapneme (většinou není potřeba ji zašívat) a připravíme těstíčko.
Vajíčko rozklepneme, bílek slijeme do skleničky a žloutek vyklopíme do misky nebo hlubokého talíře. Ke žloutku přidáme koření, špetku prášku do pečiva, lžíci hladké mouky a vše promícháme. Z bílku našleháme metličkou sníh.

Sníh z bílku přidáme ke žloutku do misky, přidáme druhou lžíci mouky a vše důkladně promícháme. Mělo by vzniknout husté těstíčko. Pokud je moc řídké, přidáme ještě trochu mouky. Pokud je moc husté, můžeme přilít trochu mléka.

Na pánvičce rozehřejeme olej, řízky obalíme v těstíčku a dáme rovnou na pánev. Zbytek těstíčka můžeme nalít na řízky na pánvi.

Řízky pečeme pomalu z obou stran asi 15 minut, záleží na tlouštce řízků a vrstvy těstíčka. K odhadnutí doby nám pomůže česnek, který začne vonět, jakmile se řízky propečou až dovnitř.

Řízek podáváme s pečenými nebo vařenými brambory, hranolkami apod. Mňam, mňam :)