Zeleninové rizoto s párkem
Tento týden jsem si jaksi nestihla nakoupit jídlo na víkend a tak přišel na řadu obsah mrazáku. Moc tam toho nebylo, párky a mražená zelenina, a tak bylo k obědu rizoto :) Někdo by řekl, že rizoto umí každý ..píp.., ale pro ..píp.. jsou všechny moje recepty a tak tu bude i recept na rizoto :)
Postup přípravy:

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro dvě osoby):
- 350g mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice, paprika)
- 1 středně velkou cibuli
- 1 varný sáček rýže
- 2-3 nožičky párku nebo kousek točeného salámu apod.
- Koření (na minutky, karí)
- Sůl
- Olej
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, špachtličku, hlubší pánev (wok) a hrnec.

Jako první dáme do osolené vroucí vody vařit rýži. Můžeme do vody přidat
trochu karí, rýže pak bude hezky žluťoučká.
Dále si připravíme ostatní suroviny. Jednu polovinu cibule rozkrájíme na
drobnější kostičky a druhou polovinu na větší kostky. Párky nebo salám
rozkrájíme také na kousky.

V pánvi rozehřejeme trochu oleje. V oleji lehce osmahneme menší kostky cibule. Přidáme rozkrájené párky, okořeníme, můžeme zakápnout trochou sójové omáčky a krátce osmahneme. (Je samozřejmě možné připravit i vegetariánskou verzi bez párků)

Přidáme zeleninu a smažíme. Nemusíme ji smažit až do změknutí, záleží na nás, já osobně mám radši zeleninu, když ještě trošku chroupe. Přidáme velké kostky cibule rozdělené na jednotlivé slupky a ještě trošku osmahneme.

Mezitím se nám dovařila rýže. Sáček vyndáme z vody, necháme okapat, rozřízneme a rýži nasypeme k zelenině.

Dobře promícháme, podle chuti přisolíme a už jen zlehka osmažíme.

A můžeme podávat. Je to sice jen rizoto, to ale neznamená, že si na něm nemůžeme pochutnat, tak hurá na něj, mňam :)