Ryboto - ryba se zeleninou a bramborem
Dnes jsem se rozhodla připravit obdobu zeleninového rizota, ve kterém jsou ale místo rýže brambory a jako maso je v něm rybí filé. Příprava je poměrně jednoduchá a rychlá. Výsledek sice možná nevypadá tak hezky jako rizoto, ale jíst se to dá a docela i s chutí, hihi :)
Postup přípravy:

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro dvě osoby):
- 200g rybího filé bez kostí (např. z aljašské tresky, tu lze v akci koupit i pod 90 Kč/kg)
- 350g mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice)
- 1 středně velkou cibuli
- Brambory - množství jako na přílohu pro dvě nepříliš hladové osoby
- Koření na ryby
- Sůl
- Kmín (drcený)
- Olej
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, škrabku, prkénko, špachtličku, pánev a hrnec s pokličkou.

Jako první připravíme brambory. Oškrábeme je, rozkrájíme a dáme vařit do osolené vody. Můžeme přidat trochu kmínu, drceného nebo celého.

Brambory necháme vařit a dáme se do přípravy dalších ingrediencí. Na trošce oleje lehce osmahneme rozkrájenou cibuli. Mezitím rozkrájíme filé na kostky velké tak 1,5 cm. Nejlépe se filé krájí, když je ještě částečně zmrzlé.

Filé přidáme k cibulce a chvilku společně smažíme.

Přidáme zeleninu a smažíme do změknutí. Mezitím by se nám měly dovařit brambory. Slijeme z nich vodu a necháme je trochu vychladnout.

Brambory rozkrájíme na cca 2cm kousky a přidáme ke směsi na pánvi.

Dobře promícháme, podle chuti přisolíme nebo přikořeníme a už jen zlehka osmažíme.

Tak a můžeme podávat. Doufám, že Vám bude ryboto chutnat a příště se tu sejdeme u dalšího receptu. Mňam :)