Verze pro tisk

Ryboto - ryba se zeleninou a bramborem

Dnes jsem se rozhodla připravit obdobu zeleninového rizota, ve kterém jsou ale místo rýže brambory a jako maso je v něm rybí filé. Příprava je poměrně jednoduchá a rychlá. Výsledek sice možná nevypadá tak hezky jako rizoto, ale jíst se to dá a docela i s chutí, hihi :)

Postup přípravy:

Suroviny

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro dvě osoby):

  • 200g rybího filé bez kostí (např. z aljašské tresky, tu lze v akci koupit i pod 90 Kč/kg)
  • 350g mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice)
  • 1 středně velkou cibuli
  • Brambory - množství jako na přílohu pro dvě nepříliš hladové osoby
  • Koření na ryby
  • Sůl
  • Kmín (drcený)
  • Olej

Kromě surovin budeme potřebovat nůž, škrabku, prkénko, špachtličku, pánev a hrnec s pokličkou.

Příprava brambor

Jako první připravíme brambory. Oškrábeme je, rozkrájíme a dáme vařit do osolené vody. Můžeme přidat trochu kmínu, drceného nebo celého.

Rozkrájené filé

Brambory necháme vařit a dáme se do přípravy dalších ingrediencí. Na trošce oleje lehce osmahneme rozkrájenou cibuli. Mezitím rozkrájíme filé na kostky velké tak 1,5 cm. Nejlépe se filé krájí, když je ještě částečně zmrzlé.

Filé s cibulkou

Filé přidáme k cibulce a chvilku společně smažíme.

Filé s cibulkou a se zeleninou

Přidáme zeleninu a smažíme do změknutí. Mezitím by se nám měly dovařit brambory. Slijeme z nich vodu a necháme je trochu vychladnout.

Filé s cibulkou, zeleninou a brambory

Brambory rozkrájíme na cca 2cm kousky a přidáme ke směsi na pánvi.

Hotová směs

Dobře promícháme, podle chuti přisolíme nebo přikořeníme a už jen zlehka osmažíme.

Hotová směs na talíři

Tak a můžeme podávat. Doufám, že Vám bude ryboto chutnat a příště se tu sejdeme u dalšího receptu. Mňam :)

Přeji dobrou chuť!