Verze pro tisk

Zapečené filé s rajčaty a sýrem

Tento týden jsme dostali chuť na rybu. Vzali jsme recept "od maminky", obohatili ho o přebytky z ledničky a vznikla z toho následující mňamka.

Postup přípravy:

Suroviny

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro 2 osoby):

  • 400g mraženého filé (aljašská treska)
  • 200g sýra na strouhání
  • 3 rajčata
  • 1 papriku
  • Kousek másla
  • Sůl, kmín, koření na ryby

Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, struhátko a pekáč.

Filé v pekáči

Na dno pekáče dáme kousek másla a naskládáme filé. Posypeme kmínem, kořením na ryby a posolíme.

Filé a rajčata v pekáči

Rajčata rozkrájíme na kolečka a naskládáme na filé.

Filé a zelenina v pekáči

Papriku rozkrájíme na kostičky a nasypeme na rajčata. Ještě trochu osolíme a okořeníme...

Filé v troubě

... a dáme péct na 20 minut do trouby rozehřáté na
180 °C.

Nastrouhaný sýr

Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

Napůl zapečené filé

Po 20ti minutách vyndáme pekáč z trouby, ...

Filé posypané sýrem

... filé posypeme sýrem a dáme ještě na 5 minut péct.

Hotové filé v pekáči

Sýr se hezky roztekl a můžeme servírovat.

Hotové jídlo na talíři

Podáváme s vařenými brambory. To se nám to povedlo, mňam, maminka by z nás měla radost :)

Přeji dobrou chuť!