Zapečené filé s rajčaty a sýrem
Tento týden jsme dostali chuť na rybu. Vzali jsme recept "od maminky", obohatili ho o přebytky z ledničky a vznikla z toho následující mňamka.
Postup přípravy:

Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny (množství je pro 2 osoby):
- 400g mraženého filé (aljašská treska)
- 200g sýra na strouhání
- 3 rajčata
- 1 papriku
- Kousek másla
- Sůl, kmín, koření na ryby
Kromě surovin budeme potřebovat nůž, prkénko, struhátko a pekáč.

Na dno pekáče dáme kousek másla a naskládáme filé. Posypeme kmínem, kořením na ryby a posolíme.

Rajčata rozkrájíme na kolečka a naskládáme na filé.

Papriku rozkrájíme na kostičky a nasypeme na rajčata. Ještě trochu osolíme a okořeníme...

... a dáme péct na 20 minut do trouby rozehřáté na
180 °C.

Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

Po 20ti minutách vyndáme pekáč z trouby, ...

... filé posypeme sýrem a dáme ještě na 5 minut péct.

Sýr se hezky roztekl a můžeme servírovat.

Podáváme s vařenými brambory. To se nám to povedlo, mňam, maminka by z nás měla radost :)