Date: Mon, 24 Jan 2005 15:40:44 +0100 (CET) From: Michal FrieslPři čekání na odpověď jsem se trošku nudil, a tak jsem se ve čtvrtek připomenul:To: Hana Menclova Subject: Stravovani zamestancu Vazena pani vedouci, mohla byste mi, prosim, sdelit, ktera z jidel nabizenych Vasi menzou spadaji pod rezim stravovani zamestancu ZCU ve smyslu smernice kvestora c. 9K/2002, cl. 1, odst. 1a), a pripadne ktera pod nej nespadaji? S pozdravem Michal Friesl
Date: Thu, 27 Jan 2005 18:52:45 +0100 (CET) From: Michal FrieslVzápětí jsem dostal odpověďTo: Hana Menclova Subject: Ad: Stravovani zamestnancu Vazena pani Menclova, neni sice uplne obvykle reagovat na postu odeslanou sebou samym, presto dovolte, abych v dobe, kdy stale jeste cekam, ze odpovite na muj kratky emailovy dotaz z pondelka, jej doplnil o okolnosti, ktere me k nemu vedly. Podle smernice kvestora c. 9/2002 zajistuje ZCU stravovani svym zamestnancum mj. ve stravovacich zarizenich ZCU, predpokladam tedy, ze i prostrednictvim Menzy 4. V jeji nabidce se mi vsak nedari jednoznacne urcit, ktera jidla jsou nabizena v ramci takoveho 'zavodniho stravovani' a ktera naopak mimo nej. Jako zamestnanec ZCU bych samozrejme rad vyuzil tech prvnich. Chtel bych tedy vedet, jestli jsou to napr. vsechna jidla (tak tomu ovsem zjevne neni), u nichz je ve vyvesenem jidelnicku nebo na svetelne tabuli pri vstupu do menzy uvedena dvoji cena (pro ZCU a pro ostatni), anebo jen nektera z jidel a v tom pripade pochopitelne, podle ceho je poznam. Jak vidite, muj dotaz neni nijak zaludny. Na Vas se obracim proto, ze pozadovanou informaci se mi nepodarilo nalezt na nastenkach v menze, jasno nema ani rada mych kolegu na pracovisti; Vam jako vedouci menzy samozrejme zodpovedet tuto zakladni otazku nemuze cinit problem. Proto verim, ze Vase odpoved bude nasledovat ted jiz prakticky okamzite. Jeste jednou s pozdravem Michal Friesl
Date: Fri, 28 Jan 2005 10:03:50 +0100 From: "[iso-8859-1] Hana Menclová"Překvapilo mě, že i minutky, spadají do závodního stravování - takže se budeme bavit dokonce o všech hlavních jídlech - tím lépe. Teď se tedy ptám na ceny:To: Michal Friesl Cc: Babor Subject: Re: Stravovani zamestnancu Dobrý den, omlouvám se, ze jsem ihned neodpovedela. V rámci závodního stravování jsou nabízena vsechna hlavní jídla pod císly 1 - 9 a minutky. Na jídelním lístku jsou ceny pro "studenti a zamestnaci ZCU" - ty jsou urceny Vám jako zamestnanci a ceny "cizí strávníci", které jsou urceny pro strávníky, kterí prijdou na obed, tak jako napr. do restaurace. Na svetelné tabuli není mozné, z kapacitních duvodu, uvádet celé tyto dlouhé názvy. Jsou tedy zkráceny pod "ZCU" a "cizí". Doufám, ze nyní bude vse v porádku a preji Vám i kolegum dobrou chut. Hana Menclová
Date: Sun, 30 Jan 2005 15:06:45 +0100 (CET) From: Michal FrieslA krásná odpověď:To: "[iso-8859-1] Hana Menclová" Subject: Re: Stravovani zamestnancu Vazena pani Menclova, dekuji za odpoved a priznavam, ze jsem prijemne prekvapen, ze do stravovani zamestnancu je zarazena tak siroka nabidka hlavnich jidel, dokonce vcetne minutek. Prominte, prosim, jeste, pokud tomu ne zcela dobre rozumim, ale znamena to tedy, ze cena uvedena na jidelnim listku (pro studenty a zamestnance ZCU) u kazdeho z jidel 1-9, i u minutek, je vzdy rovna jen a pouze porizovaci cene surovin pouzitych k priprave jedne porce toho ktereho jidla? Muzete tedy napr. rici, ze (vzpominam-li dobre minule pondeli) v perniku s mlekem je surovin za celych 16 Kc, ve svickove s knedlikem za 31 Kc a ve smazenem syru opravdu za tu cenu, ktera byla uvedena? Omlouvam se, ze pokladam jeste tento dodatecny dotaz, myslim ale, ze to bude jiz dotaz posledni. Michal Friesl
Date: Mon, 31 Jan 2005 10:45:38 +0100 From: Hana MenclováPřeci jen nerozumím (to, co má být v ceníku služeb, stejně platit nemám), tak se zeptám podruhé:To: Michal Friesl Cc: Babor , Špilerová Subject: Re: Stravovani zamestnancu Dobrý den, ceny jídel se počítají podle "Ceníku služeb" č. 11/2004 schváleném kvestorem ZČU. Pokud se chcete přesvědčit, kolik se Vám odečte za oběd, můžete se podívat na informační panel umístěný v hale menzy nebo požádat pokladní v kanceláři stravenek také v hale menzy. Těší nás, že jste ocenil širokou nabídku jídel. Hana Menclová
Date: Mon, 31 Jan 2005 12:40:12 +0100 (CET) From: Michal FrieslTak schválně, jaká bude odpověď:To: Hana Menclová Subject: Re: Stravovani zamestnancu I Vam pekny den, ano, vim, ze i podle Ceniku praci ma byt na jidelnim listku uvedena cena spotrebovanych surovin. Ja se ale ptam, jestli tomu tak je u vsech jidel 1-9, i minutek, vzdy i ve skutecnosti? Jeste jednou pokladam svou otazku. Je tedy ona cena uvadena na jidelnicku opravdu jen a pouze cenou spotrebovanych surovin (v Ceniku praci nejspise oznaceno jako 'X'), tzn. ze napr. v dnesnim hermelinu s americkymi bramborami je opravdu surovin za 52 Kc? Prosim, odpovezte mi jednoznacne bud 'ano', anebo 'ne'. Michal Friesl
Date: Mon, 31 Jan 2005 15:05:23 +0100 From: Hana MenclováŽe nerada? Nedá se nic dělat, zkusíme to potřetí:To: Michal Friesl Subject: Re: Stravovani zamestnancu Nechcete raději zajít osobně, nerada píšu maili. Budu se těšit. Menclová Hana
Date: Mon, 31 Jan 2005 16:56:11 +0100 (CET) From: Michal FrieslTo jsem tedy zvědav...To: Hana Menclová Subject: Re: Stravovani zamestnancu Vazena pani Menclova, samozrejme, ze Vas nechci nadmiru obtezovat, zaroven ale verim, ze napsat kratky email s odpovedi 'ano' nebo 'ne' obtezujici neni. Protoze nevidim duvod, proc by na mou otazku neslo odpovedet budto 'ano', anebo 'ne' (cena na jidelnicku proste cene surovin rovna budto je, anebo neni), nevidim ani potrebu organizovat osobni jednani. Prosim Vas tedy znovu, abyste muj dotaz - je pro prehlednost zkopirovan nize za mym podpisem - napotreti jiz jednoznacne zodpovedela. Ujistuji Vas, ze mi naprosto staci, kdyz poslete strohou odpoved (zvolite ano/ne). Tesim se na ni. Michal Friesl On Mon, 31 Jan 2005, Michal Friesl wrote: > Jeste jednou pokladam svou otazku. Je tedy ona cena uvadena na jidelnicku > opravdu jen a pouze cenou spotrebovanych surovin (v Ceniku praci nejspise > oznaceno jako 'X'), tzn. ze napr. v dnesnim hermelinu s americkymi > bramborami je opravdu surovin za 52 Kc? > > Prosim, odpovezte mi jednoznacne bud 'ano', anebo 'ne'.
Date: Tue, 1 Feb 2005 07:02:57 +0100 From: Hana MenclováTakhle tedy? A minutky ještě jinak? Hm hm hm? Poděkujeme...To: Michal Friesl Subject: Re: Stravovani zamestnancu Dobrý den, Ne. V ceníku služeb 11/2004 je uvedena cena surovin = X, + režie 3,-+ DPH 19% to je cena oběda pro studenta nebo zaměstnance. Minutky se počítají jinak, protože se jendá o nadstandard (jídlo se připravuje na počkání). Menclová Hana
Date: Tue, 1 Feb 2005 09:17:32 +0100 (CET) From: Michal Friesl... a pokračujeme jinde, na další stránce.To: Hana Menclová Subject: Re: Stravovani zamestnancu Vazena pani Menclova, dekuji za odpovedi, ktere jste mi zaslala. Musim sice konstatovat, ze mi naprosto neni jasne, jak se mohou ceny minutek pocitat jinak, kdyz se ridi stejnym predpisem, nejsem si ani zcela jist, zda mohou rezijni naklady byt soucasti porizovaci ceny, ale s tim se uz obratim na Vase nadrizene. Jeste jednou dekuji za trpelivost, kterou jste se mnou mela, korespondence s Vami byla, alespon pro mne, prinosna. Preji pekny den. Michal Friesl
MF 2005-02-07